MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Şbt

Kahramanmaraş ilinde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrasında Bakanlığımız Psikososyal Koordinasyon Birimince merkez teşkilat ile taşra teşkilatı arasında koordinasyonu sağlamak, depremden etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik gerekli iş ve işlemleri yürütmek amacıyla afet bölgesi illeri ve afetten doğrudan etkilenmeyen diğer illere yönelik eylem planı hazırlandığı ilgi yazıyla bildirilmiştir. Öğrenci oturumları 23 Şubat tarihinde başlayacaktır. Oturumların ardışık günlerde yapılmaması şartı ile iki hafta içerisinde tamamlanması, aynı gün yapılacak olan oturumların ardışık ders saatlerinde yapılması esastır. Öğrenci oturumları afet durumlarında sınıf mevcudu kadar öğrenciye uygulanabilecektir. Kullanılacak psikoeğitim programları, genel değerlendirme formu ve örnek plan paylaşılmaktadır. İyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyoruz.