MANİSA / DEMİRCİ - Demirci Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RPD HEDEFLERİ VE PLAN HAZIRLAMA SÜRECİ

Genel Hedef: Psikolojik Sağlamlık (Doküman)

Yerel Hedef: Sınır Koyma (Doküman)

• Okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olan okullar yıllık çalışma planını e-rehberlik üzerinden RPD programı hazırlama bölümünden hazırlayacaklardır.
  • Rehber öğretmeni olan okullar Genel ve Yerel hedefin yanında 2 tane Özel Hedef belirlemelidir. Bu hedefler Öğrencilere en az 2, Velilere en az 2, Öğretmenlere en az 1 tane faaliyet olacak şekilde plana eklenmelidir.
  • 11.09.2023-06.10.2023 tarihleri arasında program hazırlanıp okul müdürü tarafından onaylatılmalıdır. RAM, rehber öğrtmeni olan okulların planlarını e-rehberlik üzerinden alacaktır.
  • Okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okullar ise orgm.meb.gov.tr den yararlanarak Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı içeriğindeki dokümanlardan yararlanmalıdır. Ayrıca http://demirciram.meb.k12.tr/ adresinden çerçeve planlarının örneklerine ulaşabilecektir. Rehber öğretmeni olmayan okullar 06.10.2023 mesai bitimine kadar resmi yazı ve mail (demirciram45@gmail.com) ile göndereceklerdir.

e-Rehberlik ve plan hazırlama süreciyle ilgili kılavuza ulaşabilirsiniz:   E-REHBERLİK KULLANMA KILAVUZU

İlgili planlarla ilgili Orgm'nin paylaştığı linkler aşağıdaki gibidir:

GUNCEL_EK-1_MEB_SUNUM_SİSTEM

GUNCEL_EK-2_HEDEF_LİSTESİ